Dames liga - Brasschaat: OFF DAY

Een pittige wedstrijd.

Bright Photo Collage

Dames HC Welta - Dames Brasschaat Handbalclub

Voorbije zondag stond de wedstrijd tegen de dames van Brasschaat op het programma. Brasschaat is al geruime tijd de onbetwiste koploper in de ligacompetitie. We waren ons ervan bewust dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar waren ook gemotiveerd om ze het moeilijk te maken en wat punten thuis te houden.

Onze dames begonnen goed en namen een 2-0 voorsprong. Stilaan kwam ook Brasschaat in de wedstrijd, maar we bleven stand houden. Even ging het gelijk op tot 5-5. Vanaf dat moment ging het minder. Er werden onnodige fouten gemaakt in de aanval. In verdediging probeerden we hun sterkste speelster buiten spel te zetten, maar daar kon Brasschaat te gemakkelijk een oplossing voor vinden. Er werd te weinig uitgestapt in verdediging en daar maakte de tegenstander gretig gebruik van. De tegendoelpunten volgden plots zich zeer snel op: ruststand 8-18.

Tijdens de rust was het opmerkelijk stil in de kleedkamer. Het leek alsof we al verslagen waren. Onze trainers konden ons eraan herinneren dat we in ons zelf moesten geloven en gewoon moesten gaan knokken voor elke bal! De eerste 10 minuten van de tweede helft waren toch voor Brasschaat en ze liepen nog verder uit met een stand 8-24.

Vanaf dan leek het voor onze dames een uitputtingsslag te worden. We gingen op de pijnbank met een uiteindelijke eindstand van 14-31. We wisten dat we een moeilijke wedstrijd zouden hebben vandaag, maar hadden niet verwacht dat we op deze manier het onderspit moesten delven.

Er zijn een aantal geblesseerden en dit maakt het soms niet makkelijk om de continuïteit van het spel te garanderen. Een dipje of tegenslag kan altijd gebeuren. Maar in zo'n omstandigheden wordt een blijvende inzet, desondanks een tegenslag, des te belangrijker. Iedereen van het team is namelijk belangrijk en verantwoordelijk voor haar eigen vechtlust.
Ervoor gaan als team, waar we normaal gezien zo in uitblinken, ontbrak helaas. Niet zo'n fijne, maar wel een zeer belangrijke les voor onze dames. Deze week weer allemaal vooruit denken, er tegenaan gaan en dan staan we zondag niet meer als groep maar als team op het veld!

Iedereen welkom op zondag 17 november, Sporthal de Plaon om 12.30 uur tegen Pentagoon Kortessem!